חברה לבניית אתרים או פרילנסר? דעתינו בנושא היא שסביר להניח שפרילנסרים ישקיעו באתר שלכם יותר מאשר חברה לבניית אתרים וגם יקחו לכם פחות כסף.
המחיר
חברות גדולות לבניית אתרים מעלות את המחירים יותר בגלל הצורך שלהם לשלם לכל העובדים בחברה. את עלויות המשרד הספקים וכו’..
לעומת זאת פרילנסר הוגן יתמחר את העבודה של האתר שלכם לפי הזמן והניסיון שלו בתחום. כי אין לו את ההוצאות שיש לחברות גדולות.
לכן אצל פרילנסר הכסף שתשלמו לאתר ילך נטו על ביצוע העבודה לבניית האתר.
איכות העבודה
יש אנשים שעובדים בחברות שבאמת משקיעים בעבודה שלהם ולא אכפת להם רק מהכסף ומ “לסגור את החודש”. הם יכולים לתת לכם מוצר סופי מדהים. אבל כמובן שאתם פונים לחברה של בניית אתרים אתם בדרך כלל לא מתנהלים ישירות עם בונה האתר. אתם מתנהלים מול שירות הלקוחות. אתם גם לא יכולים לדעת מי בונה לכם את האתר. כמה ניסיון יש לו. אתם צריכים לסמוך בצורה “עיוורת” על הבחירה של החברה שבחרו את בונה האתרים שלהם. ולכן זה חיסרון.
לעומת זאת יש את הפרילנסר. מכיוון שהפרילנסר זה לא מישהו ששכיר בתוך חברה. זה האדם שמולו אתם מתנהלים בעבודה. יוצא לכם ממש להכיר את הבנאדם שיבנה לכם את האתר. לדבר איתו ולפעמים להיפגש איתו. אין שירות לקוחות שמתווך בין שניכם. התקשורת שלכם ישירה איתו שזה יתרון גדול מאוד. שהתקשורת עם הבונה אתרים אתם יכולים להיות בטוחים שהבקשות שלכם והשאלות שלכם הגיעו לבונה אתרים ולא ניסו “למרוח אותכם” או לפעמים אפילו לא החזירו לכם תשובה או נתנו לכם מענה.
לפרילנסר שעובד בבניית אתרים אכפת מכל פרויקט באופן אישי כי השם שלו עומד מאחורי כל פרויקט, לכן הוא ינסה לתת את השירות והעבודה הכי טובים.
כל טעות שהוא יכול לעשות יכולה לפגוע בשם שלו. לעומת זאת שכיר בחברה זה פחות קריטי שמתבצעת טעות בשבילו. יכול להיות שהוא יקבל על הראש מהאחראי אבל זה לא יפגע בו באופן אישי כמו שזה יפגע בפרילנסר. לכן לפרילנסר יש סיבה יותר להשקיע בפרויקט שלכם, ולהימנע כמה שיותר מטעויות.
השירות
אין ספק שלחברות גדולות יש את ההיתרון בנושא הזה. כי בחברות גדולות יש את שירות הלקוחות שמטפלות בפניות הלקוח. בזמן שבונה האתרים עושה את העבודה בפועל. אבל זה שיש שירות לקוחות לא אומר שהשירות יהיה יותר טוב או אפילו שהם יהיו זמינים יותר. לכולנו קרה שהתקשרנו לחברות גדולות וחיכינו על התור דקות אם לא שעות כדי לקבל מענה. אז זה תלוי גם בחברה עצמה.
לעומת זאת הפרילנסר בדרך כלל עושה הכל. הוא עושה את שירות הלקוחות ונותן מענה ללקוחות שלו באופן ישיר וגם עושה את העבודה עצמה – בניית האתר. שבעקבות זאת הוא יכול להיות פחות זמין טלפונית. אבל גם פה זה תלוי בפרילנסר.
אני יכולה להגיד לכם שאנחנו בתור פרילנסרים נותנים מענה מהיר לכל לקוח שפונה אלינו. בוואטסאפ או בשיחת טלפון. אבל כן שמענו מקרים מלקוחות שעבדו עם פרילנסרים אחרים שהיו עונים להם בהפרש של יום או אפילו כמה ימים ולפעמים אם בכלל.
אז איך יודעים את מי לבחור?
כפי שראינו לשני הצדדים יש חסרונות ויתרונות. שמקשה יותר על הבחירה. אבל איך אתם תוכלו לבחור בעל מקצוע שיבנה את האתר ובאמת תוכלו להיות בלב שקט?
אילו הם הדברים שאתם צריכים לבדוק אצל כל בעל מקצוע/ חברה שאתם מעוניינים לעבוד איתם –
- יש להם אתר – אם אתם נתקלים בבונה אתרים או חברה לבניית אתרים שאין להם אתר משלהם זה כבר נורה אדומה. כדאי לכם להתרחק.
- תיק עבודות – תיק העבודות זוהי הוכחה לכל יוצר דיגיטלי שהוא באמת יצר עבודות כאילו בעבר. בתיק עבודות אתם יכולים לבדוק את רמת האיכות של העבודות שלו, וכמובן אם הם לטעמכם.
- ביקורות – היום כל עסק שרוצה להצליח חייב ביקורות. ברגע שיש לעסק ביקורת. אתם יכולים לראות אנשים שגם רכשו את השירותים מבעל המקצוע וממליצים עליו. דבר המראה שבעל העסק אמין, מקצועי ואפילו יוצאים ממנו לקוחות שבאמת מרוצים מהעבודה שלו. אז אם אין ביקורות לבעל המקצוע או לחברה שאתם מעוניינים לפנות אליהם – ברחו.
- תמונה של בעל העסק – יש אנשים שמתיימרים להיות בוני אתרים. הם בדרך כלל לא יחשפו את עצמם במדיה החברתית או באתר שלהם כי הם לא ירצו שיצליחו לתפוס או למצוא אותם. בעל מקצוע שבאמת עושה עבודה טובה ועומד מאחורי העסק שלו לא יפחד לפרסם את הפנים שלו באתר או במדיה החברתית כי אין לו ממה לפחד. לכן אם ראיתם תמונות של בעל המקצוע או הצוות זה בהחלט מעלה את האמינות וכדאי לכם לבחור בעסק שכן מציג את מי שעומד מאחוריו.
מקווים שענינו לכם על השאלה “חברה לבניית אתרים או פרילנסר?” במידה ותצטרכו עוד מידע בנושא נשמח לעזור לכם!