בניית אתרים לעסקים

בניית אתרים לעסקים

אם חיפשתם “בניית אתרים לעסקים” סביר להניח שאתם מעוניינים לבנות אתר לעסק שלכם, ואתם פשוט לא יודעים מאיפה להתחיל או במי לבחור. אז הפוסט הזה יעשה לכם סדר בהכל!

אז איך תוכלו לבנות אתר במחיר משתלם ועדין להשיג את התוצאות המקסימליות בשביל העסק שלכם? בניית אתר לעסק זה תהליך יותר פשוט ממה שאתם חושבים!

נעבור איתכם בפוסט על כל הצעדים לבניית אתרים לעסקים –

רכישת דומיין –

הרכישה של הדומיין זאת העלות הכי נמוכה שתהיה לכם בכל התהליך של בניית האתר. כמובן תלוי היכן אתם רוכשים את הדומיין כל חברה מתמחרת את הדומיין במחיר אחר. אבל דומיין עולה פחות מ100 ש”ח תשלום לשנה.

אנחנו אישית אוהבים לרכוש את הדומיינים בשבילינו ובשביל הלקוחות שלנו באתר BOX. המחיר לדומיין הוא 67 ש”ח. הממשק קל ונוח ובמידה ויש בעיה התמיכה שלהם נותנים מענה.

רכישת אחסון –

המחיר של אחסון לאתר יכולה להיות בטווח של 200 ש”ח עד 1,000 ש”ח ואפילו יותר. והמחיר יכול להיות חודשי או שנתי. רכישה האחסון לאתר תלויה בכמה גורמים –

  1. כמה האתר שלכם “קל” – לדוגמא אם מדובר באתר תדמית של 5 עמודים. סביר להניח שאחסון סטנדרטי בסביבות ה200 ש”ח יוכל לספק את הצרכים לאתר שלכם. במידה ומדובר באתר עם 20 ,30 עמודים ואפילו יותר. האתר כולל מערכת למשתמשים, חנות, קורסים וכו’ סביר להניח שתצטרכו אחסון יותר רציני בעלות יותר גבוהה מהסיבה שהאתר שלכם ישקול יותר ויצריך יותר שטח אחסון.
  2. כמה תעבורה יש לכם באתר – נחזור לדוגמא של האתר תדמית. גם אם יש לכם אתר מאוד קל ואין בו הרבה עמודים ותוכן. אם יש לאתר תעבורה מאוד גדולה של אנשים כנראה שתצטרכו אחסון יותר גדול כדי שהאתר יוכל להכיל את הכמות אנשים והפעולות שהם יבצעו באתר וימנע מצבים של קריסה. אותו דבר תקף גם לאתרים יותר כבדים – חנויות, קורסים, בלוגים וכו’..

בחירת בונה אתרים/ חברה לבניית אתרים לעסקים –

בתחום בניית האתרים תוכלו למצוא המון עסקים שיוכלו לבנות לכם אתר. יש את בעלי מקצוע שבאמת למדו את התחום עם ניסיון של שנים. ויש את האנשים שמתיימרים להיות בוני אתרים אבל בפועל אין להם הרבה ניסיון והם נכנסו לתחום רק בשביל הכסף. אנחנו נתקלים במקרים שלקוחות פונים אלינו אחרי שחוו “טראומה” ממישהו בתחום. הוא אמר להם שהוא בונה אתרים לקח את הכסף ברח ונעלם ולפעמים עשה את העבודה אבל בצורה מאוד גרועה והשאיר את הלקוח עם מוצר שבור בידיים.

אנחנו יכולים להבין את הצורך שלכם כלקוחות להשיג מוצר במחיר משתלם. כולנו רוצים לחסוך בסופו של דבר. חשוב לשים לב אבל שאתם לא לוקחים בעל מקצוע בזול ובסוף לא מקבלים אפילו מוצר שלם לידיים.

לכן הדבר הראשון שאתם הכי צריכים להסתכל עליו שאתם משווים מחירים זה העסק עצמו ממנו אתם תקחו את השירות. זה ידוע שבעלי מקצוע עם ניסיון בתחום ותיק עבודות יפה יקחו מכם מחיר יותר יקר ממישהו מתחיל, אבל כך לפחות תיהיו בפרויקט של בניית האתר בלב שקט שתדעו שתקבלו מוצר איכותי ושלא יברחו לכם באמצע.

חברה או פרילנסר לבניית אתרים לעסקים?

דעתינו בנושא היא שסביר להניח שפרילנסרים ישקיעו באתר שלכם יותר מאשר חברה לבניית אתרים וגם יקחו לכם פחות כסף.

המחיר

חברות גדולות לבניית אתרים מעלות את המחירים יותר בגלל הצורך שלהם לשלם לכל העובדים בחברה. את עלויות המשרד הספקים וכו’..

לעומת זאת פרילנסר הוגן יתמחר את העבודה של האתר שלכם לפי הזמן והניסיון שלו בתחום. כי אין לו את ההוצאות שיש לחברות גדולות.
לכן אצל פרילנסר הכסף שתשלמו לאתר ילך נטו על ביצוע העבודה לבניית האתר.

איכות העבודה

יש אנשים שעובדים בחברות שבאמת משקיעים בעבודה שלהם ולא אכפת להם רק מהכסף ומ “לסגור את החודש”. הם יכולים לתת לכם מוצר סופי מדהים. אבל כמובן שאתם פונים לחברה של בניית אתרים אתם בדרך כלל לא מתנהלים ישירות עם בונה האתר. אתם מתנהלים מול שירות הלקוחות. אתם גם לא יכולים לדעת מי בונה לכם את האתר. כמה ניסיון יש לו. אתם צריכים לסמוך בצורה “עיוורת” על הבחירה של החברה שבחרו את בונה האתרים שלהם. ולכן זה חיסרון.

לעומת זאת יש את הפרילנסר. מכיוון שהפרילנסר זה לא מישהו ששכיר בתוך חברה. זה האדם שמולו אתם מתנהלים בעבודה. יוצא לכם ממש להכיר את הבנאדם שיבנה לכם את האתר. לדבר איתו ולפעמים להיפגש איתו. אין שירות לקוחות שמתווך בין שניכם. התקשורת שלכם ישירה איתו שזה יתרון גדול מאוד. שהתקשורת עם הבונה אתרים אתם יכולים להיות בטוחים שהבקשות שלכם והשאלות שלכם הגיעו לבונה אתרים ולא ניסו “למרוח אותכם” או לפעמים אפילו לא החזירו לכם תשובה או נתנו לכם מענה.

לפרילנסר שעובד בבניית אתרים אכפת מכל פרויקט באופן אישי כי השם שלו עומד מאחורי כל פרויקט, לכן הוא ינסה לתת את השירות והעבודה הכי טובים.

כל טעות שהוא יכול לעשות יכולה לפגוע בשם שלו. לעומת זאת שכיר בחברה זה פחות קריטי שמתבצעת טעות בשבילו. יכול להיות שהוא יקבל על הראש מהאחראי אבל זה לא יפגע בו באופן אישי כמו שזה יפגע בפרילנסר. לכן לפרילנסר יש סיבה יותר להשקיע בפרויקט שלכם, ולהימנע כמה שיותר מטעויות.

השירות

אין ספק שלחברות גדולות יש את ההיתרון בנושא הזה. כי בחברות גדולות יש את שירות הלקוחות שמטפלות בפניות הלקוח. בזמן שבונה האתרים עושה את העבודה בפועל. אבל זה שיש שירות לקוחות לא אומר שהשירות יהיה יותר טוב או אפילו שהם יהיו זמינים יותר. לכולנו קרה שהתקשרנו לחברות גדולות וחיכינו על התור דקות אם לא שעות כדי לקבל מענה. אז זה תלוי גם בחברה עצמה.

לעומת זאת הפרילנסר בדרך כלל עושה הכל. הוא עושה את שירות הלקוחות ונותן מענה ללקוחות שלו באופן ישיר וגם עושה את העבודה עצמה – בניית האתר. שבעקבות זאת הוא יכול להיות פחות זמין טלפונית. אבל גם פה זה תלוי בפרילנסר.

אני יכולה להגיד לכם שאנחנו בתור פרילנסרים נותנים מענה מהיר לכל לקוח שפונה אלינו. בוואטסאפ או בשיחת טלפון. אבל כן שמענו מקרים מלקוחות שעבדו עם פרילנסרים אחרים שהיו עונים להם בהפרש של יום או אפילו כמה ימים ולפעמים אם בכלל.

אז איך יודעים את מי לבחור?

כפי שראינו לשני הצדדים יש חסרונות ויתרונות. שמקשה יותר על הבחירה. אבל איך אתם תוכלו לבחור בעל מקצוע שיבנה את האתר ובאמת תוכלו להיות בלב שקט?

אילו הם הדברים שאתם צריכים לבדוק אצל כל בעל מקצוע/ חברה שאתם מעוניינים לעבוד איתם –

  1. יש להם אתר – אם אתם נתקלים בבונה אתרים או חברה לבניית אתרים שאין להם אתר משלהם זה כבר נורה אדומה. כדאי לכם להתרחק.
  2. תיק עבודות – תיק העבודות זוהי הוכחה לכל יוצר דיגיטלי שהוא באמת יצר עבודות כאילו בעבר. בתיק עבודות אתם יכולים לבדוק את רמת האיכות של העבודות שלו, וכמובן אם הם לטעמכם.
  3. ביקורות – היום כל עסק שרוצה להצליח חייב ביקורות. ברגע שיש לעסק ביקורת. אתם יכולים לראות אנשים שגם רכשו את השירותים מבעל המקצוע וממליצים עליו. דבר המראה שבעל העסק אמין, מקצועי ואפילו יוצאים ממנו לקוחות שבאמת מרוצים מהעבודה שלו. אז אם אין ביקורות לבעל המקצוע או לחברה שאתם מעוניינים לפנות אליהם – ברחו.
  4. תמונה של בעל העסק – יש אנשים שמתיימרים להיות בוני אתרים. הם בדרך כלל לא יחשפו את עצמם במדיה החברתית או באתר שלהם כי הם לא ירצו שיצליחו לתפוס או למצוא אותם. בעל מקצוע שבאמת עושה עבודה טובה ועומד מאחורי העסק שלו לא יפחד לפרסם את הפנים שלו באתר או במדיה החברתית כי אין לו ממה לפחד. לכן אם ראיתם תמונות של בעל המקצוע או הצוות זה בהחלט מעלה את האמינות וכדאי לכם לבחור בעסק שכן מציג את מי שעומד מאחוריו.

בחרתם בעל מקצוע? מה עכשיו?

בניית האתר מתחלקת לשני נושאים – עיצוב ובנייה.
יש בוני אתרים שיתנו לכם גם עיצוב וגם בנייה במקום אחד. ישנם עסקים שיבקשו מכם להביא להם עיצוב מוכן לצורך הבנייה או יגידו לכם ללכת למעצב שיכין לכם עיצוב לאתר.
אם בחרתם בחברה שעושה את שני הדברים האילו. סביר להניח שיתנו לכם מחיר שכולל את שני הדברים – עיצוב ובנייה.
במידה ולא תצטרכו לחפש שני בעלי מקצוע וכנראה שגם המחיר יצא יותר.

ותמיד יש גם את האופציה להשתמש בתבנית קיימת או להעביר לבונה האתרים אתר שאהבתם את העיצוב שלו ולבקש לבנות את האתר שלכם על בסיס העיצוב הזה. למרות שזה לא מומלץ כי זה סוג של ההעתקה. וכל עסק צריך לייחד את עצמו ואת הנראות שלו באינטרנט. בנוסף לכך, זה גם פוגע באמינות העסק שרואים שהוא העתיק מעסק אחר באינטרנט.

כמה עולה לעשות עיצוב לאתר?

כפי שהזכרתי למעלה סביר להניח שחברות יקחו מכן יותר כסף והעלויות יכולות להגיע לסכומים של 5-20 אלף ש”ח רק על העיצוב עצמו בלי הבנייה.
לעומת זאת סביר להניח שפרילנסר יקח פחות.

מה משפיע על מחיר העיצוב?

  1. בעל המקצוע שבחרתם – ככל שלחברה או לפרילנסר יש יותר ותק ותיק עבודות גדול. סביר להניח שהמחיר גם יהיה יותר גבוהה אבל בצדק. רוצים איכות? על איכות משלמים.
  2. הגודל של האתר – ניקח שוב את הדוגמא של האתר תדמית. אם האתר שלכם לא מכיל הרבה עמודים ותוכן כמובן שהמחיר של העיצוב יצא פחות. זה מצריך פחות עבודה מבעל המקצוע. אבל אם אתם צריכים עיצוב של עשרות עמודים, מערכת משתמשים וכו’ תתכוננו שזה יעלה יותר.
  3. עיצוב בהתאמה אישית או תבנית מוכנה – שמכינים עיצוב בהתאמה אישית. מעצב בונה לכם עיצוב חדש שלא קיים באינטרנט אצל אף עסק אחר מ0. הוא דואג להתאים את העיצוב כמה שיותר לשפה עיצובית של העסק. אם בחרתם בתבנית כמובן שהעבודה הרבה יותר קלה ולוקחת פחות זמן. מדובר על התאמת צבעים, פונטים, גדלים רווחים וכו’ ולכן המחיר של בחירת תבנית תעלה פחות. לבחור תבנית זאת טעות. סביר להניח שעוד הרבה עסקים ואפילו מתחרים מהתחום השתמשו באותה תבנית ואז האתר שלכם יראה כמו עשרות אם לא מאות אתרים באינטרנט. התחרות גם ככה גדולה אז חשוב להבליט את העסק כמה שיותר מכל המתחרים ולא להיראות כמוהם.

כמה עולה לבנות את האתר?

אז אחרי כל הדברים שנלווים לבניית האתר, הגענו לבניית האתר בפועל. כמה עולה לבנות אתר? גם כאן סביר להניח שחברה לבניית אתרים תיקח לכם יותר מפרילנסר.
אבל יש כמה פרמטרים שמשפיעים על המחיר שאתם חייבים לדעת.

מה משפיע על מחיר בניית האתר?

  1. הפלטפורמה של האתר – בימינו יש הרבה פלטפורמות שאפשר לבנות אתר שהם מאוד נוחות ויותר קלות מאשר לכתוב קוד מ0. לדוגמא יש את וורדפרס וויקס. שבפלטפורמות האילו הזמן והמשאבים לבניית האתר יותר זולה לעומת בניית אתר מקוד מ0. אז אם אתם בוחרים לבחור בפלטפורמות האילו סביר להניח שההוצאה תיהיה יותר נמוכה. לעומת זאת אם אתם מעוניינים באתר שבוני מקוד במתכנת מכין מ0 הכינו את עצמכם להוצאות גדולות שיכולים להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים.
  2. הגודל של האתר – ככל שהאתר יותר גדול הוא דורש יותר זמן עבודה לבנייה מה שדורש מכם לשלם יותר כסף לבעל המקצוע. זמן = כסף.
  3. פיצ’רים מיוחדים – לפעמים באתרים רוצים להכניס פיצ’רים מיוחדים כמו אפשרות למערכת לקביעת תורים, קטלוג, מחשבון משכנתא ועוד.. כל פיצ’ר כזה כמובן מעלה את המחיר של בניית האתר. כי יש את העבודה של בניית האתר ואת העבודה של הקמת המערכות והפעלתן באופן תקין באתר. לכן אם אתם חשבתם להוסיף פיצ’ר מיוחד קחו בחשבון שזה יעלה את המחיר של האתר.
  4. בעל המקצוע – וכמובן שבחירת בעל המקצוע גם משפיעה על התשלום. אם תבחרו בעל מקצוע אם יותר ותק, תיק עבודות יותר מפואר אז סביר להניח שיעלה לכם יותר. אבל אם אתם רוצים איכות ולהימנע בהתקלויות של בעיות באתר ללכת לבעל מקצוע אמין עם ניסיון ישתלם לכם יותר גם בסופו של דבר. יחסוך לכם זמן וכסף עתידיים.

נגיד וסיימתם לבנות את האתר, כמה יעלה לכם לתחזק אותו?

יש בעלי עסק שמכניסים את תחזוקת האתר למחיר של בניית האתר או מציעים ללקוח מחיר חודשי על תחזוקה. שיכול לעלות לכם כמה מאות שקלים בחודש.
המחיר יכול לנוע בין 100 שח לבין – 1000 ש”ח חודשי.

במידה ואתם לא בוחרים לקחת שירות של תחזוקה, תצטרכו ללמוד את ממשק האתר ולדעת איך לשנות דברים באופן עצמאי כי אם לא תדעו תצטרכו כל פעם לקחת בעל מקצוע מחדש ולשלם לו כדי לבצע שינויים קטנים באתר. שזה יכול להוות לכם הוצאות לא קטנות בעתיד.

לכן לדעתי חשוב שכל בעל אתר ידע את ממשק האתר שלו וידע לתפעל אותו במידת הצורך.
אנחנו כן דואגים בסוף כל בניית אתר לתת ללקוח הדרכה על ממשק האתר וכמובן לתת תמיכה הכלולים במחיר האתר. אבל כמובן שכל עסק מתמחר את זה אחרת.

פה נכנס שוב הנושא של פלטפורמת האתר.האתר שלכם נמצא בוורדפרס או בוויקס? מעולה! קל לנהל אותו לבד. לא חסרים סרטונים באינטרנט על איך לבצע שינויים באתרים בפלטפורמות האילו. אבל במידה ולקחתם מתכנת שבנה לקח את האתר מ0 יהיו מוכנים לזה שאם אין לך ידע בקוד לא תוכלו לעשות כלום באתר. תרצו לבצע שינו באתר? תצטרכו לקחת מתכנת שיבצע לכם את השינויים באתר שהעלויות של המתכנתים יותר גבוהות מעלויות של מפתחי אתרים. חשוב לקחת את זה בחשבון. בחירת הפלטפורמה בהחלט משפיעה באופן דרסטי על השאלה – כמה עולה לבנות אתר.

לבנות אתר בשביל העסק שלכם זה אחד הדברים הכי מעצימים שאתם יכולים לעשות בשביל העסק!
תוכלו לקרוא עוד על הנושא בפוסט – למה העסק שלכם צריך אתר

מקווה שיכולתי לעזור לכם בהחלטות הנוגעות לבניית אתרים לעסקים!
ובמידה ואתם צרכים התייעצות או עזרה נשמח לעזור!

נשמח לשמוע מה דעתכם!

מעוניינים לקחת את העסק שלכם קדימה?

פוסטים אחרונים

עקבו אחרינו

המדריך השבועי

הירשמו לניוזלטר שלנו

הרשמו לניוזלטר שלנו לטיפים ועדכונים חמים!

Shopping Basket

התחברות